Massagebehandelingen:


Klassieke massage: (ontspanning)

is een massage die gebruik maakt van diverse soorten technieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Ontspanningsmassage is geen diepe weefsel massage en is er niet voor het bewerken van de diepere spieren van het lichaam, maar is alleen bedoeld voor het masseren van de buitenste lagen van het lichaamsweefsel. De ontspanningsmassage zorgt ervoor dat u letterlijk en figuurlijk beter in uw vel zit. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van aromatische olie die uw ontspanning nog meer bevorderen en is verzorgend voor uw huid.


  Cuppingmassage: (klachtenbehandeling)  

  Wat doet cupping voor u?

  Vanwege de enorme dieptewerking bewijst cuppingmassage vooral zijn nut bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.

  Wat kunt u verwachten van de behandeling?

  Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied.

  Wat is Cupping?

  Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale glazen bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht.

  Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het lichaam.

  Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

  Cupping kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis – en andere afslankings-behandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen, tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.
  Het is nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.


  Cupping werkt zeer ontspannend en geeft verlichting bij:

  • Fybromyalgieklachten
  • Chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting
  • Hoofdpijn, migraine en duizeligheid


  Cupping is verder aan te raden bij volgende indicaties:

  Rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag – en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep.


  Triggerpointtherapie: (klachtenbehandeling)

  is bij uitstek geschikt voor Hoofdpijn, Migraine, Rugpijn, Schouderklachten, RSI, Tennisarm, Ischias en Stijve spierenTriggerpoints of spierknopen zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Een triggerpoint of spierknoop kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken. Een spier met een triggerpoint er in is ook zeer pijnlijk bij rekken.

  Via de onderzoeksmethode van triggerpointtherapie proberen wij de oorzaak van de pijn en afgeleide pijn(en) te achterhalen en leert u ook hoe u zelf de pijn (sneller) kan reduceren.  


  Voor meer uitleg wat een triggerpoint precies is klik op het filmpje hieronder:


      

  Voetmassage: (ontspanning en klachtenbehandeling)

  is heerlijk en ontspannend, een weldaad voor de gezondheid. De studie van deze therapie noemt men voetreflexologie en gaat uit van het principe dat de reflexpunten op de voeten corresponderen met onze organen en klieren in het hele lichaam. Er stroomt een constante energie door onze energiebanen die samenkomen als reflexpunt in onze handen en voeten. Wanneer er blokkades ontstaan, als gevolg van spanning, ontstaat er en ziektebeeld. Door het behandelen van de corresponderende reflexpunten door druk van reflexpunten worden de blokkades afgebroken en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer aangesproken. Daar de massage heel langzaam en subtiel inwerkt is het raadzaam meerdere behandelingen te ondergaan.


  Stoelmassage: (ontspanning en klachtenbehandeling)

  is een korte ontspannende en activerende drukpuntmassage ter preventie van werkgerelateerde klachten. Een stoelmassage verbetert de motivatie en productiviteit en vermindert stress op de werkplek. Op een speciaal ontworpen stoel worden – terwijl u gekleed blijft – uw rug, schouders, armen, hoofd en nek behandeld, wat zorgt voor ontspanning van de spieren en verbetering van de doorbloeding. Na een stoelmassage voelt u zich alert en energiek, met een verminderde kans op RSI of andere pijnklachten.


  Manuele massage specialisatie: CVS, fibromyalgie en andere reumasoorten

  Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Reuma komt op alle leeftijden voor, er zijn ook kinderen met een vorm van reuma. Bijna 2 miljoen mensen leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van hun ziekte. Wat kunt u verwachten van deze massage?

  • Speciale zachte technieken voor verlichting van de pijn
  • Speciale zachte technieken voor het bevorderen van de beweegbaarheid
  • Een complete lichaamsmassage

  Deze heerlijke ontspannende massage kunt u desgewenst combineren met een behandeling in de infrarooddeken!


  Infrarooddeken: (los te boeken maar ook in combinatie na de manuele massage)

  De therapeutische werking van infrarood bij fibromyalgie:

  Infrarood helpt bij de bestrijding van symptomen zoals spierpijn en stijfheid!

  Als u last heeft van fibromyalgie of een andere reumatische aandoening, dan kampt u ongetwijfeld met spierpijn en stijfheid. En dat kan een zware wissel op uw leven trekken. Gelukkig kunt u daar ook iets aan doen. De infrarood deken heeft namelijk een therapeutische werking op uw lichaam. Het helpt uw spierwerking te bevorderen, het ontspant uw lichaam en heeft een algehele, positieve uitwerking.


  Hoe infrarood een therapeutische werking bij fibromyalgie heeft?

  Infrarood heeft een therapeutische werking en is daarom een waardevolle aanvulling op de behandeling van onder andere fibromyalgie. Door de lokale werking van de infrarood deken dringt de warmte diep in het lichaam door. Dit heeft een positief effect op spier- en gewrichtspijnen. Naast pijnbestrijding gaan er van infrarood tal van andere effecten uit, zoals:

  • Het stimuleren van de vetverbranding;
  • Het ondersteunen van het immuunsysteem;
  • Het bevorderen van de huid- en nierfunctie;
  • Het bevorderen van de afvoer van afvalstoffen;
  • Het bespoedigen van het herstel van lichaamscellen.


  Guasha massage: (ontspanning en klachtenbehandeling)

  Guasha is een Oost-Aziatische helende techniek. Gua betekent schrapen of wrijven. Sha betekend ‘roodachtig, verkleuring, slib of ophoping. Sha is de term die wordt gebruikt om bloed stagnatie te beschrijven in het onderhuidse weefsel. In Vietnam heet deze techniek Cao Yio, in Indonesië: Kerik, in Laos: Khoud Lam.

  Guasha kan worden gebruikt bij een acute of chronische aandoening. Naast het verminderen van spier- en gewrichtspijn, wordt het schrapen o.a. gebruikt voor de behandeling en voorkoming van verkoudheid, griep, bronchitis, astma en nog veel meer.
  Guasha bevordert de afvoer van afvalstoffen, de doorstroming van bloed en energie en stimuleert de microcirculatie. Daarnaast verlicht Guasha pijn en activeert het immuunsysteem waardoor je minder snel ziek zult worden en meer energie krijgt. Niet alleen fysiek herstelt je lichaam, maar ook mentaal zul je meer veerkracht en rust ervaren.

  Veel mensen hebben een vorm van hoofdpijn. Dit kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld stress, spanning, onregelmatig leven.
  De guasha massage is een zeer doeltreffende methode om mensen weer rust te geven in het hoofd en schoudergebied en de eventuele klachten te verminderen.